Golfgillarnas verksamhet 2013

10.02.2022 kl. 22:34
Klubbledare Pekka Montonen

GolfGillarnas aktiviteter ökade ytterligare under säsongen 2013. Registrerade medlemmar ökade till 126 och antalet aktiva tävlare var 98.
I 16 golftävlingar gjordes 600 starter med 38 spelare i genomsnitt. I Säsongöppningstävling på Pickala Golf, GilleGolfMästerskap på SeaGolf Rönnäs och Säsongavslutningstävling på den nya Tapiola Golf +/- 60 tävlingsdeltagare.
Overall Rankingsegrare för säsongen var Arno Calonius. Följande var Pehr Colérus och Marcus Bäckman. Flitigaste deltagare var Pehr Colérus, Peter Fagerman och Bengt ”Sicke” Rosenqvist i 14 tävlingar.
Säsongavslutningen hölls på Gillet 19.11 med c. 60 gillare närvarande. Säsongpriser utdelades till de aktivaste och vi hade lotteri. Planerna för 2014 diskuterades och till spelkommittén utsågs Pekka Montonen som dragare med Johan Andler, Claes Lagerstedt, Kalle Lindman, Peter Mattson, Frank Moberg, Martin Uunila och Bengt Rosenqvist som medlemmar.
Bland säsongens highlights kan nämnas det flitiga deltagandet i mästerskapstävlingen på Rönnäs Gamla golfbana – 53 tävlare, över hälften av alla aktiva. GilleGolfMästerskap 2013 vann Asko Heilala 2. Pekka Montonen 3. Marcus Bäckman. Peter Mattson donerade GolfGillare-pokalen i silver som vandringspris i PB/Stableford klassen. Den vanns av Bengt Lagerlöf 2. Arno Calonius 3. Clas-Johan Rosenberg. Till specialiteterna hörde tvådagars kräftgolfevenemanget på Wiurila och Bjärkas på Kimitoön.
Spelgruppen startade GolfGillarnas egna webbsidor med basuppgifter på www.handelsgillet.fi. På hösten gjordes den första GG-webbenkäten ”Varför är jag en GolfGillare”. Resultat kan ses i webben på våra sidor.

Pekka Montonen
Klubbledare