Klubbledarens info

17.07.2020 kl. 06:50

Spel från blåa
Lakisto är en bra bana med varierande hål. Asfalterade förflyttningar är lyx. Tyvärr hade det ösregnat på måndag kväll, banan var genom blöt. I praktiken motsvarade banan närmare 5600 än 5100 m. Verkliga längden inverkade mera på röda gruppens resultat. Slagspel med maximislag, i teorin maximalt banans par + 90 slag, betyder långsammare spel, på grund av flera bruttoslag än i poängbogey. Dessutom hamnade vi nu och leta efter torra ställen efter nästan varje slag. Utan puttar, 70 slag och 20-30 sekunder markerande och letande gör spelet en halv timme längre. Trots spelformen och förhållandet klarade vi oss på fyra och en halv timme.
Mixade grupper var lyckat beslut av Thomas. Om vi fortsätter med två grupper i framtiden, tror jag att vi kan till och med spela flera slagspel med maximislag än bara fyra, som nu. Mera gemenskap in om GolfGillarna.

Matchspels final
Finalen spelades på Master i går kväll. Finaldagen startade kl 13.00 så finalisterna hade en lång dag, sex timmar och 25 hål. Banan är i bra skick men just nu mjuk, så det var tyngre att spela än normalt.
Tobbe spelade från tee 49 och Harry från tee 58. Före finalen hade båda spelarna klarat två niohåls matcher och var i bra form. Slopen och finalisterna skötte om att spelet var jämt, trots skilda teen. Sex håls finalen slutade jämt och krävde ett extra hål där Harry hade bra greenträff, birdien blev kort men par putten gick in. Tobbe behövde inte putta sin bogey. Gratulationer till Harry, han är den första Gillematchspelmästaren. Får se om han tar också sitt andra mästerskap om ett par veckor.
Finalen visa också att vi kan spela som en grupp, från valbara teen, slopen funktionerar.
Tyvärr kunde Stolle inte, delta så Pelle var ”fripassagerare” första nio hålen och gick direkt till semifinalen och fick Harry emot sig. Se hur matcherna sluta på Anmäl dig och Diverse.
Efter finalisterna spelade en grupp Golfgillare par matchspel, som best ball, ”just for fun”. Också för oss, som förlorade.

Virvik   
Så som Lakisto har också Virvik blivit betydligt bättre under åren. För mig är Virvik en sympatisk och varierande golfbana. En liten detalj, som indikerar att vi är välkomna till Virvik, kaffe med bulla före spelet. Vilken annan klubb har erbjudit det? Hoppas så många som möjligt av de redan över 90, som deltagit i år i våra evenemang, deltar också i juli månadens sista GG-tour. Totalt är vi nu 137 "aktiva" medlemmar.
Augusti börjar med Mästerskap och Gillepokalen i Esbo, Ringside. Du kan göra anmälningen till både Virvik och Ringside redan nu. 

Med vänliga hälsningar
Johan Bergström
Klubbledare