Klubbledarens info

28.07.2020 kl. 22:05

 

Vi var tidigare vana, att få över 40 poäng bara i par tävlingar. Det ser ut att GG-tävlingar hör till samma 40+ kategori.
Senaste vecka på EGS spelade Gunnar 45 poäng, nio slag under sitt handicap, helt otroligt, och Peter 43 poäng, sju slag under sitt handicap.
Ray fortsatte med 42 poäng idag i regn och ösregn på hemmabanan Virvik.
Har spelarna tränat mera i år eller är det nya WHS, som förorsakar toppresultat?

Nästa vecka spelar vi om Gillemästerskapet och Gillepokalen. Anmälningstiden går ut på torsdagen kl 12.00.
Gillemästerskapet spelas från ”gula” utan handicap (scratch), hålen spelas till slut. Gillepokalen spelas från ”röda”, som poängbogey med handicap. Två skilda tävlingar, som inte hör till GG-touren. Vid anmälan, glöm inte att meddela på Övrigt om du deltar i Mästerskapet eller Gillepokalen.

Det ser ut att ca 20 spelar om Mästerskapet men närmare 50 om Gillepokalen. 
Med 4 till 6 scratchresultat är situationen i medeltal följande. Thomas 85,2 Harry 85,5 Johan 87,5 Gunnar 90,66 och Lars 91,25. Kommer mästaren från denna grupp eller ....?
Svårare blir det att vinna Gillepokalen. Mera deltagare och oerhört många som har gjort goda poängresultat i en eller flera tävlingar i år. Dessutom spelar många ”gula” nu med ”röda” och det kan vara en överraskning även för dem själva hur det går. Det är närspelet som avgör.  

Lycka till  

Med vänliga hälsningar
Johan Bergström
Klubbledare

PS 11.8.2020 fortsätter GG-touren på EKE-Golf, anmälningsmodulen är öppen för hela augusti.