Pris 2021

20.03.2021 kl. 13:00


Bästa Golfgillare

Samarbete med de andra klubbarna är ingen nyhet.
Redan andra verksamhetsåret deltog Golfgillare med WhiskyGillet,
en resa till Skottland.
Kommande säsong belönas de framgångsrika med vin, som inte heller är en nyhet. Kravet på mera kvantitet lyckas tyvärr inte på grund av logistiska svårigheter men högre kvalitet lyckas i samarbete med Vinklubben.

2021 väljer Vinklubbens ”hövding emeritus” Kim Björkwall
våra vin pris för vår, sommar och höst.
Inte bara, att hans sakkunnighet utnyttjas vid vin valet utan han skriver också en ”story” om det valda vinet. Vår vinet för tävlingarna till slutet av juni:

Caravan Durif 2018 är från sydöstra Australien. Det är gjort på 100% Petit Syrah, vilket är en korsning av Syrah och den ovanliga druvan Peloursin. Mannen bakom denna korsning hette Francois Durif, som i slutet av 1800-talet gjorde korsningen, därav namnet på vinet och även druvan. Det har vilat 10 månader på fat av fransk och amerikansk ek. Mycket tätt, mycket mörkt med en blåsvart kant, som för tankarna till ett fatprov från en Bordeaux av bästa märke. Ung, ren och klassig doft av mogna svarta körsbär, plommon, ek, nejlika och svart peppar samt en liten ton av mörk choklad. Mycket koncentrerad frukt med höga tanniner och en lång, intensiv eftersmak. Karaktärsfullt, yppigt och välgjort. Passar till Älggryta, Boeuf Bourguignon, en kryddig kyckling och smakrika ostar. Utan tvekan ett av de mest prisvärda röda vinerna i Alkos sortiment just nu. Ett veritabelt FYND! Finns i Normalsortiment, så är allmänt tillgängligt! Bör dekanteras (vinet är ofiltrerat) och kan lagras i 2-4 år! 

Kim Björkwall


Ni får läsa om Kim Björkwalls val av sommarvinet här i medlet av juni.
Hoppas vi ser Kim också på GG touren före det.
Du har nio chanser att vinna Caravan Durif 2018 på GG-touren.
Första gången 27.4.2021.
 

Lycka till
Johan Bergström
Klubbledare