Två spel kvar

16.09.2021 kl. 08:34

Scratch tabellen är mycket spännande. Tretton spelare har ett nio spels bästa resultat och sex har ännu chansen att få nio resultat. Mellan två spelar i skriven stund endast ett slags skillnad men för en flaska Avondale Jonty´s Ducks Pekin Red 2015 och speciellt äran tävlar senaste års vinnare Thomas Hallbäck och Harry Damsten, som har tillsvidare fyra slags ledning trots Thomas ypperliga spel i svåra förhållande på tisdagen.

På GG-touren är röda gruppen oerhört jämn. Sju poängs skillnad mellan ettan och femman. Tourvinnarna får i år någonting speciellt, enligt Golfgillarnas suveräna expert Kim Björkwalls rekommendation. Mera om det på avslutningen den 12 oktober. Gula gruppens skillnader är större. Roberts Serens fina spela under hela säsongen har gett honom en klar ledning men endast en tävling kan ändra på läget och vi har två tävlingar kvar med maximala 36 poäng. Vi hamnar och vänta före vi har en vinnare också från bakre utslagsplatsen.

Om du har spelat bra poäng i gula eller röda gruppen men inte haft chansen att delta i alla tävlingar eller spelat bra i en del av tävlingarna har du chansen att vara bäst på de nio bästa tävlingarna. ”Tröstpriset” i båda grupperna är också Avondale Jonty´s Ducks Pekin Red 2015. Är det någon av de fem i röda gruppen eller Robert i gula vet ingen. Niospels tabellen räknas först efter att de två sista tävlingarna är spelade och trettiosex poäng finns ännu att ta med i resultatet.

Mycket spännande slut på säsongen. Anmälnings modulen är ännu öppen för Nevas några timmar och för Master över en vecka. Och om du inte lyckas har du ännu på säsongavslutningen en möjlighet att vinna pris valda av vinkubbens experter Kim och Trolle.

Tack vinklubben för samarbetet, hoppas det fortsätter i nästa år. Har också föreslagit historieklubben någonting om bridgens historia. Golfens historia skulle också vara intressant att höra, som ett samarbete mellan klubbarna, speciellt när vår egen historia fyller 20 år söndagen den 27 februari 2022.

Spela bra på Nevas och Master
Johan Bergström
Klubbansvarig