Från Säsongöppningen

12.04.2022 kl. 10:44

 

Tidigare publicerat från säsongöppning och vad vi inte hann med finns på denna sida under rubriken Grubbla - Hur vill du ha det Klubbledarens info - Andra tävlingar samt Pris 2022 - på vårsidan.

Finlands Golfseniorer

Ole Johansson, tidigare kapten på EGS och medlem i Finlands Golfseniorers styrelse, var inbjuden för att presenterade Golfseniorerna och de fördelar medlemskapet medför.
Många av oss är redan medlemmar och känner till verksamheten men inte alla.
En golfare blir senior året hen fyller 50. Om du är medlem i någon golfklubb, som hör till Finlands Golfförbund, kan du ansluta dig till Finlands Golfseniorer rf (SGS) för endast 25 euro.
För en minoritet är medlemskapet obligatoriskt för man kan inte delta i tourerna utan att vara medlem. Medlemskapet bjuder alla på goda förmåner.

-194 spelrätter på 41 klubbar totalt 44 banor för bara 20,-/gång (begränsningar)
-tävlingar på flera nivåer och åldersklasser, i år första gången M80 tour en tävlingsserie    för herrar, som fyller eller fyllt 80 år
-tiotal golfresor för medlemmar till södern
-rabatter på spelavgifter i Finland och utomlands
-tidskriften Seniori Golfari, andra golfevenemang, etc

Mera information om Golfseniorerna och medlemsfördelar på webben suomengolfseniorit.fi.
Några broschyrer och senaste tidskriften lämnas i klubbrummets bokhylla.


Aimo Park

Kansliet har förhandlat med Aimo Park, förmånligare parkering mellan kl. 16.30-24.00 på Iso-Erottaja för Handelsgillets medlemmar. In och ut på Georgsgatan vid Dianaparken (Triangel). Mycket positiv erfarenhet och dessutom billigt. Från 17.00 till 21.50 blev det och kosta endast fyra euro. Kort väg från Rikhardsgatan till Gillet. Rabattbiljetten av verksamhetsledaren eller klubbledaren vid tillställning.


Ravintolakolmio

Restaurangen ser på reservering och själva tillställningen enligt följande. De betalar hyra och bör få ersättning då utrymmen används. Klubbutrymmet och snookersalen hör inte till dessa. Samtidig service för sextio bokade middagar lyckas inte utan förhands organisering. Anskaffning av råmaterial och reserverande av tillräckligt med personal bör göras minsta fyra dagar före dvs då också avbokningar. Klubbarna gör och är ansvariga för bokningarna, inte enstaka medlemmar.
Att det uppstått ett problem med avbokningar torde vara följd av corona-läget då totala antalet blivit rätt så stort. Nu i april hade vi elva avbokningar och två sena anmälningar efter det att anmälnings modulen stängdes. På hösten var det över femton. Ett trassel också för restaurangen då avbokningen sker ett dygn före.
Det är i deltagarnas och restaurangens intresse att ingen deltar sjuk eller i karantän men för övriga ser jag på saken så var och en tar själv tar ansvaret för sitt görande. Klubbarna har inte extra inkomster.
Middagen är inte obligatorisk. Om man är osäker, kan man delta utan middag. Om man i framtiden missar anmälan kan man delta, det finns stolar för 120 deltagare och kanske dukar personalen för en eller två a´la carte beställningar, ett större antal lyckas inte för samtidig middag.
Hoppas anmälningar för avslutningen och under säsongen lyckas bättre. Sena avbokningar och anmälningar förorsakar strul för alla som förverkligar evenemangen. 
Direktören för restaurangen  önskar att vi gemensamt försöker hitta en lösning som tillfredsställer oss båda för kommande tillställningar i Festsalen.

Oklara regler och annat

Middagen var mycket god speciellt för- och efterrätten, absolut 10+ men tyvärr tog det så länge att deltagare börja avlägsna sig redan under presentationen av Golfseniorernas verksamhet.
Som följd av detta fanns antagligen inga oklara regler eller förfaranden att gå igenom.
 

Första GG-touren 2022

Anmälningsmodulen för Pickala den 26 april är öppen. Om banan då är spelduglig och får man använda bil är ännu oklart. Om solen, regnet och greenkeepern inte lyckas få banan i skick kommer vi med största säkerhet att spela första GG-touren senare i maj på Pickala. Alla som anmält sig kommer att få ett personligt e-post meddelande och för senare intresserade kommer informationen på sidan Anmälningar.


Med vänliga hälsningar
Johan Bergström
Klubbansvarig