Spela eller icke spela

15.05.2022 kl. 17:05

 

Spela eller icke spela

Våren har kommit sent och vi har haft svårigheter att genomföra tävlingarna enligt spelplanen. Inhiberingsbesluten/-rekommendationerna har golfklubbarna gjort. De följer dagligen med hur våren framskrider.
Nordsjö hade 45 på anmälningslistan varav 37 deltog.
För att få genomföra tävlingen på Tapiola banan accepterade vi att spela två gånger de första nio hålen. De sista nio hålen är inte speldugliga.
Vi spelade i bra golfväder på Pickala Park, en lång (6 km för gula) bana, där gräs och gröda inte grodde men som var spelbar. Av de ursprungligen 65 anmälda, avbokade fem under veckan och en no show, så vi var totalt 59. Vi har goda relationer med Pickala Golf. Inga debiteringar nu för avbokningarna.
Jag hoppas att avbokningarna sker i framtiden före anmälningsmodulen stängs. Är du osäker om du kan delta kontakta spelvärden senare. Vi gör vårt bästa för att alla skall få vara med, även han som gör det sent eller glömt anmäla sig. Sena avbokningar förorsakar extra arbete. Personlig force majeure förstår alla. Meddela klubben eller spelvärden om möjligt. Varje medlem har ansvaret för sina handlingar.

Den gemensamma lunchen, snack och prisutdelning efter samstarten är mycket viktig för Golfgillarna.  

Tretton (22%) av deltagarna på Pickala spelade i sitt handicap eller under. Slopen är säkert rätt. Det är vinterträningens förtjänst. Vinnarna och de andra deltagare finns på resultat-sidan.
Pickala Golf donerade oss två spelbiljetter, som utlottades med vårvinet bland närvarande. Ken Ernrooth och Paul Ervast fick en spelbiljett och Arno Calonius en flaska vårvin.

Spela bra på Tapiola och glöm inte anmälan till Bruks
Johan Bergström
Klubbansvarig