Spelar du från gula?

16.05.2022 kl. 21:11

Med WHS blev alla banor slopade enligt samma kriterier. Egentligen har Pickala Park, som vi spelade senast, fyra banor, slopade både för damer och herrar. Det där med röda damklossar hör till det förflutna. Moderna banors utslagsplatser markeras enligt banans längd. Pickala Park var för oss antingen 6 km eller 5 km långa, beroende på i vilken grupp man spelade. Markeringarna i teeboxen var 60 och 50 enligt längden.

Par 3, 4, eller par 5 med 1, 2 eller 3 slag på greenen (greenträff) och med andra putten in, har du gjort par.
När många av banorna är närmare 6 km långa har vi bara en handfull med medlemmar, som får flera greenträffar under ronden. Trots det har vi närmare 60 medlemmar som spelar från den bakre utslagsplatsen (tee).

I princip borde resultatet bli samma från alla utslagsplatser. Man får extra slag (högre slope) då banan blir längre. Varför då från gul till röd?
Njutbarare spel med greenträffar. Då och då en riktig birdie. Möjligheten till alternativt klubbval vid öppningen. Färre slag - snabbare spel.
Överväg byte när du känner dig färdig. Fördelningen är nu 85 röda och 57 gula.
Nästa säsong är vi igen ett år äldre.

För sex år sedan delade vi Golfgillarna enligt handicapet i två grupper. Det var inte bra. Vi övergick till att dela Golfgillarna enligt utslagsplatsen i röda och gula. Det var inte heller bra. Medlemmarna började bli främmande för varandra så vi spelade några tävlingar under säsongen alla som blåa. Inte speciellt populärt så vi slutade med det.

Vad sen? Har vi andra alternativ?

Hur skulle det låta om vi i nästa år skulle bara vara Golfgillare? Alla skulle spela automatiskt från främre utslagsplatsen. Om någon vill spela från den bakre utslagsplatsen markerar man det vid anmälan på Övrigt. Alla är jämställda, slopen sköter det.
Inte bara slaglängden utan också färdigheten och konditionen varierar under säsongen.
När det spelas på en bana vars bakre teet passar och kondisen är bra väljer man det bakre teet och möjligen förtjänar några extra poäng.
Delar vi ut två eller tre flaskor vin har ingen betydelse, huvudsaken att vi har ett funktionerande och rättvist system där alla Golfgillare trivs.

Spela bra
Johan Bergström
Klubbansvarig

PS Glöm inte att anmäla dig till Bruks.