Gå men inte köra

31.05.2022 kl. 22:51

Kort klippta delen av banorna har varit i mycket dåligt skick på alla banor i södra Finland och inte bara det. Idag var vädret på Kurk så dåligt att spel med bil inte var lovligt. När banan är blöt är den betydligt tyngre än i torra förhållanden. Flera av Golfgillarna klarar inte av utan golfbil eller riskerar inte hälsan med att gå närmare
10 kilometer på mjuk mark. En stor ansträngning för både ryggen och lederna.  

Spelvärden hade frågat igår om spel med bil är möjligt men han fick inget definitivt svar från klubben. Också en av dem som hade reserverat bil hade kontaktat klubben och fick samma svar. Han kom förgäves till Kurk.

Det är tråkigt att köra ut till vilken golfklubb som helst och inte kunna spela. Svårt att säga när beslutet togs men om det i framtiden finns en risk till att det blir bilförbud, granska själv från klubben hur läget är. Du känner bäst till dina möjligheter att spela också utan bil.

Hoppas det var sista regndagen för GG-touren i år. Till nästa veckas Blue Invitational är prognoserna mycket bättre. Cirka tio par ryms ännu med. Anmälningsmodulen stängs torsdagen kl 12.00.

Mvh
Johan Bergström
Klubbledare