Look in Golf

23.06.2022 kl. 09:16

Sista tävlingen före sommarpausen spelades på Luk i norra Esbo. En av Finlands äldsta golfbanor, där första mästerskap spelades redan 1965. För över 30 år sedan utvidgades Luk från 9 till 18 hål.
Efter det att banan utvidgades har flera lyckade förbättringar genomförts. För många Golfgillare var Luk en ny positiv erfarenhet i varierande landskap, kort och sympatisk. Med över 30 års erfarenhet av Luk är banan nu representativ och i gott skick.

18 av 27 röda spelare hade 30 poäng eller mera. Tre hade sänkande kort. 8 av 20 gula hade 30 poäng eller mera och alla över sitt handicap.

Elva av tretton grupper spelade allt för långsamt. Alla känner till att långsamt spel är straffbart men också hur spelet kan bli snabbare. Vi har ingen övervakare, så det är spelgruppen eller bakom kommande grupp, som skall se till att spelet rullar.
Leta inte över tre minuter, lyft bollen då du inte får poäng, slå en provisorisk vid behov, läs greenen redan från distans, respektera 40 sekunders regeln, spela ready golf.
Golfetikett är att beakta och respektera medspelare och banan. Tror inte att 40 spelare spelade långsamt på tisdagen men det räcker med att en eller två inte beaktar sina medspelare. Ständigt väntande får många och mista spelglädjen och intresset. Också den gemensamma lunchen och prisutdelningen lider.

Tävlingspausen har börjat, följande GG-tour är den 12 juli, hoppas vi då klarar oss under fem timmar. Du kan redan nu anmäla dig till Rönnäs.

Trevlig midsommar
Johan Bergström