Några tankar om mästerskapet

05.08.2022 kl. 21:34

 

Alla slag och varje plikt räknas med utan handicapavdrag och enligt golfens alla regler. Alla är likvärdiga och spelar samma bana. Det är fråga om ära och aktuell färdighet.
Minskar ready golf och enbart handicapspel ärans, honnörens, betydelse?
Det spelas också ”officiella” handicapmästerskap, men inte som Stableford. Europamästerskap för seniorer spelas både utan och med handicap. För golf och golftävlingar är spel med handicap livsviktigt så som golfspel, som tar mindre tid.

Det var ett bra beslut 2015 av dåvarande ledning att också Gillegolfen har ett ”mästerskap” med handicap och att det spelas som poängbogey, Stableford. Det motsvarar mera Gillegolf än scratchspel. Att spela hålen till slut skulle antagligen minska på deltagarantalet och förlänga tävlingstiden.

Över ¾ spelade i år om Gillepokalen och under ¼ (13) om Mästerskapet. Minskar en handfull med favoriter intresset för deltagandet i Mästerskapet? Jag har spelat i trettio år mästerskapstävlingar utan handicap. Tjugo första åren var det bara spännande och givande att få spela med bra spelare och utan att ha vinstförväntningar. Testade min aktuella färdighet utan möjligheten att lyfta bollen. Det var utgångsläget för mig även på tisdagen.

Efter första spelen i år trodde jag att mina spel är spelade i alla fall utan bil. Smärtor och ”halvdöd” dagen efter golfrundan. Scorandet var under all kritik. Torsdag före mästerskapet förlorade jag ett matchspel. Dåligt spel, dåliga slag och sedan tre socketslag (shank) i rad. Hade anmält mig så jag måste hitta det förlorade slaget på rangen. Deprimerande, av 80 slag och chippar två dagar före mästerskapet slog jag minst 40 socketslag. Alla vet, att man träffar bollen med skaftet, men vad som medicin.
Av många alternativ valde jag Aimee. Hennes råd fixade mitt problem och mitt slag. Slagen var acceptabla på tisdagen, inga socketslag. Femton första hålen åtta över par sedan tog kondisen, koncentrationsförmågan slut.
Enligt önskan, ni hittar henne med How to Fix Shank Part 1 | Golf with Aimee och Part 2. Logga in på Youtube, kopiera kursiva texten. Fast du träffar rent, kan du ha annan nytta av hennes råd.

Mästerskapet var en trevlig dag i trevligt sällskap och soligt väder. Som bonus tredje Mästerskapet. Tack till alla som deltog men ett extra stort tack till Chriso, Krister, Claso, Jaakko, Ken, Stolle, Bencku, Hemo, Timo, Gunnar, Thomas och Harry. Utan er skulle jag ha spelat allena om det tjugonde mästerskapet. Resultatet var i scratch 87, med handicap 72 och märk, som Stableford 37 poäng.

Hoppas antalet mästerskapsdeltagare var bottennapp. Det är en ära, att få vinna Handelsgillets Golfmästerskap. Mästerskapet är den enda tävlingen som Golfgillarna har spelat från början. Du ser alla resultat från 2022, 2021 eller 2020 genom att klicka på årtalet (länk). Sidan är Resultat. Sidan Startlista har en ny rubrikbild från Pickala. Några fattas, som inte hade möjligheten att stanna kvar till fotograferingen och prisutdelningen.

Med vänliga hälsningar
Johan Bergström
Klubbansvarig

PS Veteranpokalen spelas den 6 september samtidigt som GG-touren från det tee du tidigare valt. Alla som är födda 1947 eller före kan delta i Veteranpokalen. Alla får spela med bil också de som inte ännu har nått Veteranåldern.