Från augusti till september

08.08.2022 kl. 16:56

Höstvinet på GG-touren

Från Lojo i morgon till Hangö i slutet av september, åtta gånger.

Golfgillarnas vinexpert Kim Björkwall har valt till höstvin Quinta das Setencostas Reserva 2017 från Portugal.
Smak
Mustiga och syltiga rödviner är medelfylliga, fylliga eller mycket fylliga viner som kännetecknas av mogen bärighet och en syltig konsistens.
Du kan känna aromer av körbärs- eller skogsbärssylt och mörka plommon i vinerna. Mogna tanniner ger vinerna den resning som krävs vid matbordet.
Passar till
Generösa och aromatiska viner är ett bra val till en måltid som innehåller rikligt med kött. Servera dessa viner till exempel med barbeque-marinerade ribs, spett med grönsaker och nötkött eller T-benstek.
 

För de bästa på GG-touren - Mästerskapet - Gillepokalen

Gran Appasso Collezione Old Vines Primitivo 2020 från Italien
Fyllig, medelhöga tanniner, toner av körsbärssylt, blåbärig, björnbärig, chokladig, vaniljig, ekig.
Smak
Mustiga och syltiga rödviner är medelfylliga, fylliga eller mycket fylliga viner som kännetecknas av mogen bärighet och en syltig konsistens. Du kan känna aromer av körbärs- eller skogsbärssylt och mörka plommon i vinerna. Mogna tanniner ger vinerna den resning som krävs vid matbordet.
Passar till
Generösa och aromatiska viner är ett bra val till en måltid som innehåller rikligt med kött.Servera dessa viner till exempel med barbeque-marinerade ribs, spett med grönsaker och nötkött eller T-benstek.

M. Haslinger & Fils Champagne Brut Frankrike
Mycket torr, hög syra, inslag av gula plommon, generös aprikoskaraktär, mogen citruston, lätt rostad
Smak
Sötman varierar från mycket torr till halvsöt. Kännetecknande är en frisk syrlighet som balanserar upp den rikliga fruktigheten. Lämpar sig för skålar, som sällskapsvin eller till rätter med exempelvis skaldjur, fisk och vegetariskt.
Passar till
Mousserande vin och champagne passar till skålar, aperitif, som sällskapsdryck eller matdryck till och med genom hela måltiden.

André Clouet Grande Reserve Blanc de Noirs Magnum Champagne Brut Frankrike
Mycket torr, hög syra, mogen citruston, inslag av gula plommon, äpplig, mineralig, rostad, robust
Smak
Mycket torra eller torra. Aromvärlden är fyllig och rostad. Lämpar sig också för kraftigare smaker – såsom gris, kalv, viltfågel och skaldjur – tack vare riklig kryddighet och balanserad syrlighet.
Passar till
Mousserande vin och champagne passar till skålar, aperitif, som sällskapsdryck eller matdryck till och med genom hela måltiden.

Ingenting är ännu avgjort. Nästa vecka spelar vi på den sympatiska Nurmijärvi banan. Mellan öst och väst, utan rusningar. Anmälningsmodulen väntar till torsdag kl 12.00 och tre flaskor mustiga och syltiga rödviner på vinnarna.

Lycka till
Johan Bergström