Klubbarnas golfklubb

12.08.2022 kl. 08:53

Helsingforsklubbarnas golfsektioner-klubbar,
Helsingin Suomalainen Klubi, Handelsgillet i Helsingfors och Helsingin Pörssiklubi,
gjorde beslutet 9.3.2022 om en färdigt planerad lagkamp i tre repriser.
Tyvärr hade Börsklubben svårigheter att bilda ett lag på 10 - 18 spelare men deltar möjligen kommande år. Som följd av detta blev kampen tudelad.

Första delen spelades på Master Golf i Esbo den 14 juli. 18 spelare från båda lagen. De tio bästa resultaten räknades med i lagets totalpoäng. Golfgillarna fick ihop 287 poäng och Suomalainen klubi 277 poäng. Thomas Hallbäck funktionerade, som lagkapten och Heikki Koski, som värd för evenemanget.

Med Gillets 10 poängs ledning startade den andra delen den 11 augusti på Pickala Golf i Sjundeå. Lagen bestod nu av sexton spelare. Tio bästa resultaten räknades med i lagets totalpoäng. Bästa personliga resultatet spelade Christian Borenius i Pickala, 39 poäng.
Golfgillarna var denna gång överlägsna. De tio bästa hade alla över trettio poäng, tillsammans 343 poäng  mot Suomalainen klubis 294 poäng. Slutresultatet var 630 – 574. Johan Bergström funktionerade som lagkapten, starter och värd.

Tack till alla, som deltog i Gillelagen och till den positiva attityd ni hade för detta nya evenemang. ”Det är en stor ära, att bli uttagen till laget, som representerar Handelsgillet.  

I lagen deltog

Thomas Hallbäck  

Rabbe Kranck    

Leif Stolt      

Harry Damstén                    

Tom Strömberg                   

Claes Lagerstedt               

Lars Hultin                      

Arno Calonius     

Gunnar Tengström                 

Ken Ehrnrooth                  

Lasse Wikström     

Rainer Björklund   

Christian Borenius                 

Leif Sundman 
Henrik Damstén    
Robert Seren    
Kaj Åkerberg
Kai Gulin       

Peter Grönholm          

Johan Bergström             


Helsingin Suomalainen klubi har donerat ett vandringspris. Gemensam middag på Suomalainen klubi i september. Informerar om tillställningen senare. Hoppas klubbarnas kamp blir en långvarig tradition och att Golfgillarna blir ofta graverad på vandringspriset.   

Mvh
Johan Bergström
Klubbledare