Medlemstankar inför framtiden.

24.09.2022 kl. 09:25

 

Tack för alla kommentarer på de föregående skrivelserna här på samma sida. 
Här under är två synpunkter.
Den kursiverade fetstilta texten är  från mottagen e-post.
 

Hej Johan!

Tack för det gångna året. Fina tävlingar och arrangemang hela säsongen. Har tyvärr inte riktigt funnit melodin i år. Spelet har gått mera ner än upp detta år.

Här några tankar inför framtiden.

Vi är ju ett gäng som spelar golf tillsammans och vi skall ha kul tillsammans. Att vi sedan har tävlingsmomenten med skall väl inte göra oss giriga på pris och bli avundsjuka på dem som vinner om de sen har högt eller lågt handicap. Vi skall väl spela främst mot oss själva med målsättning att förbättra vårt eget handicap och inte snegla på dem som har ett högre handicap och genom det skulle ha lättare att samla poäng. Är vi så naiva att vi vill göra det omöjligt för en något ”sämre" spelare att kunna nå en topplacering någon gång. Det finns ju alltid de som utnyttjar systemen oberoende hur de är skrivna och det kan vi inte övervaka. Tänker här på en regel på max 36 i handicap inte något för GG.

Om vi sedan tänker på en eller två grupper: Jag tycker en grupp med valbar utslagsplats skulle vara bra att prova på. Slopen borde ge sitt utslag. Den som tycker det inte är bra kan ju spela från gula och ha som målsättning att endast delta i Scratch för att få en ordentlig utmaning.

Vad gäller mästerskapen skulle säkert ett mästerskap med handicap vara bra. Då skulle alla spela om mästerskapet (scratch) medan ett annat pris kunde delas ut för spel med beaktande av slope. Kunde såtillvida vara spännande då alla måste spela bollen i hål på varje bana om det också blir 20 slag på et hål.

Mästerskap är ju alltid mästerskap och då borde vi ju verkligen spela som mästerskap.

Jag har heller inte något emot att vi spelar flera gånger på samma bana. För mig passar det mycket väl att vi spelar inom en radie som börjar i väst med Pickala och slutar i Nevas i öst.  Avgiften inklusive lunch max 75€
 

Morjens Johan

Sorry att jag först nu kommenterar dina förslag att utveckla touren. Lovade ju nog i Nevas att kommentera men du vet ju hur det är, allt kommer man ju inte ihåg.
För det första tycker jag att det bra du tänker framåt och vill utveckla vår tour.
Dina argument för både valbart tee och mästerskap med hcp är alla mycket valida och jag är helt av samma åsikt som du. Mästerskapet med hcp tycker jag att skall spelas som slagspel.
Som alltid när man vill förändra något fungerande finns det förändrings motståndare men vi måste se framåt och därför är det viktigt att du och hela lednings gruppen är eniga och fungerar som riktiga change managers.
Ni har mitt fulla stöd


Långsamt spel har förorsakat missnöje även denna säsong.
Om du har nya goda råd eller känner dig ”skyldig” vänligen läs mina skrivelser på denna sida från 11.09.2021, 01.11.2021 och 23.06.2022 (klicka).
Publicerbara tips till johan.bergstrom(at)elisanet.fi.

Vi kan diskutera dessa saker även vid säsongavslutningen tisdagen den 4 oktober
kl 18.00 på Gillet. Glöm inte anmälan.

Vi ses i Hangö eller på avslutningen
Mvh
Johan Bergström
Klubbansvarig