Säsongöppning på golfbanan?

07.10.2022 kl. 09:20

55,38% (37) var för den traditionella säsongöppningen på Gillet och 44,62% för scramble med regelskolning. Antalet deltagare på säsongöppningen var 42.
Före publiceringen av enkäten kom en kraftigt kommentering för att hålla säsongöppningen, som ett evenemang på Handelsgillet.

Avslutningen skulle i ”scramble-skolning” förslaget ha varit på Gillet.

Varför på Gillet?
Förutom tradition, med undantag av renoveringstiden, också för att det är många medlemmar, som besöker Handelsgillet endast vid dessa tillställningar.

För undertecknad passar båda alternativen. Båda kräver arbete, men huvudsaken
är att vi har deltagare och att det betjänar främst de aktiva Golfgillarna.

Orsaken till förslaget var främst för att intresset till dessa middagsevenemang har minskat. Flera har också önskat Scramble spel och regelskolning. Ett tour-spel mindre men på en tidpunkt, som drabbats senaste år av sen sommar och smittor. Senaste säsongöppning hade 13 avbokningar som förorsakade mycket besvär och bråk. Föregående två säsonger hade ingen säsongöppning.

Avslutning funktionerade nu med Ravintolakolmio utmärkt. 33 middags reservationer, som ökade till 37 under veckoslutet. Två anmälda utan middag, som ökade till fem.
42 Golfgillare deltog men alla fem avlägsna sig efter första timmen då middagsserveringen började. Det var positivt att ingen avboka. 

Prisutdelningen och tabellgranskningen började före efterrätten. Nalle Wiik kom fram, vi fick höra It´s Now or Nerver (Elvis). Kaj Åkerberg var följande, Swing low, sweet chariot. Det var inte bara sång. Da capo och alla med men utan sång och hela gänget var med stående. Peter Mattson, överraskade men en sång (inte bekant). Inte den heller bara sång. Henrik Hildén sjöng en visa som är ungefär i åldern av Handelsgillet och texten passar till alla våra tävlingar.
Vi är redan nu kända på golfbanorna men hur skulle klubbarna reagera om 60 Golfgillare skulle börja varje tävling med Gunnar Wennerbergs musik  .... o vad livet dock är skönt... se vad gräset lyser grönt ... hmm? Sången tog slut, nu uppträdde stand up komikerna, först Tom Strömberg sedan Kim Björkwall, som också hade presenterat middagen, rekommenderat dryckerna och tog ansvaret för traditionella snapsvisor. Under personalens mottagning av rekommenderade drycker fick vi höra Kaj Blomqvist´s valda dikter också med toner. 
Wau! Vilket slut på säsongen.

Kaj Åkerberg skrev tidigare på denna sida, att vi börjat en ny tradition. Hoppas Nalle Wiik & co också börjat med en ny tradition.
När du nästa gång överväger, delta eller icke delta, kom ihåg dessa stunder. Kanske någon av de dugliga sjunger Unforgettable (Nat King Cole), som denna episod var för mig?

Mera om säsongen, enkäten och kommande år på denna sida in om kort, men nu till golfbanan, start tid om 40 minuter.
 

Tack till alla Golfgillare
Johan Bergström
Klubbansvarig