Säsongen är öppen

26.04.2023 kl. 16:18

Vi hade säsongöppningen i går på Gillet med ”fullt hus”. 48 hade anmält sig i tid. Det kom tolv anmälningar efter att anmälningsmodulen hade stängts. Utöver dessa 60 deltog några ”oregistrerade”.   

Leif Sundman var väl förberedd med utdelningen av de beställda GG-skjortorna till deltagarna. De som inte ännu fått sin skjorta har följande tillfälle nästa tisdag på Pickala i samband med prisutdelningen.

Kimmo Helaskoski var inbjuden för att förkovra våra kunskaper i golfreglerna. Han gick igenom några av årets förändringar samt som frågesport,18 specialsituationer.
Undertecknad publicerade på denna sida i januari ”Uppdatering av reglerna”.
Frågan om markering vid lägesförbättring ställdes. Som knytregel; när bollen placeras tillbaka måst man markera före man lyfter den. Till exempel identifiering eller på greenen. Vid övriga situationer rekommenderas markering för att undvika tvist och fortsatt spel från fel plats. Granska lokalreglerna.       

Frihetsbrödernas har ständig reservation för tisdagskvällar, så också igår. De har överlåtit Festsalen för vår öppning eller avslutning och övat i mindre utrymmen. Nu kom Frihetsbröderna till Festsalen presenterade sig och uppträdde för oss. Hoppas sången blir en tradition i framtiden.  

En lyckad säsongöppning av vår värd Thomas Hallbäck.

Spela bra, raskt och enligt reglerna
Johan Bergström