300 spelade spel

10.05.2023 kl. 20:04


En av våra långvariga och mesta aktiva spelar, Peter Fagerman, har koll på de spelade tävlingarna med Golfgillarna. Peter har deltagit 276 gånger, wau. Han har missat endast 24 av 300 tävlingarna? 

300 tävlingar, men endast den 8.9.2020, också då på Pickala, hamna vi och avbryta. Greenerna drog inte den enorma mängd vatten, som öste ner. Prognoserna lovade inget bättre. Det var samtidigt också spel om Veteranpokalen, så alla spelade med bil och kom snabbt tillbaka till klubben.

Om vi skulle ha fortsatt skulle vi ha skadat banan för en tid framåt. Därför är det ofta förbjudet att spela med bil på kortklippta delen av banan, speciellt på våren och hösten. När marken är frusen är risken ännu större och därför är det i klubbens intresse att inte tillåta spel. På Park-banan vi spelade spelas Ladies European Tour deltävling 29.6. – 1.7.2023. Det är en prestigefråga att banan är representativ. Antagligen fanns det ingen större risk eftersom klubben inte avbröt vårt spel.

Förhållandena var svåra men inte omöjliga. Med rätt utrustning klarar man sig långt. Hälsoriskerna är personliga och obekanta för spelledningen. Individen bör överväga och göra sitt beslut själv. Med smittande sjukdomar borde man inte delta.

Golf är en utesport och det finns alltid risken för dåligt väder. Väderleksprognoserna blir ständigt bättre. Torsdag eftermiddag skickas en lista på de anmälda till golfklubben. På basis av antalet deltagare görs beställning av råvaror för lunchen. Deltagarantalet avgör när banan öppnas för medlemmar. Klubbarna och restaurangerna behandlar sena avbokningar på varierande sätt. Individen ansvarar för sina handlingar, inte gemenskapen.

För att fortsätta med det nuvarande omtyckta konceptet måst vi bara acceptera att då och då spelar vi i sämre väder. Att motsvarande väder, som den 2 maj skulle infalla en tisdag mellan 1.5. – 30.9. verkar mycket osannolikt under detta sekel.

Anmälningsmodulen för Nurmijärvi, Tapiola och Blue Invitational på Ringside är öppen.

Mvh
Johan Bergström

PS Det uppstod ett missförstånd efter säsongöppningen. Det är inte fri dropp från ett träd endast:
Om ett träd har sina rötter i mark under arbete och en spelares boll är på en av trädets grenar är bollen i mark under arbete även om grenen sträcker sig utanför det definierade området.