Spel i regn

16.05.2023 kl. 21:53

Idag spelade vi på den sympatiska Nurmijärvi banan.
Vädret var inte ens nära lika ruskigt som två veckor tidigare.
I år tycks det finnas en extra fördel med att delta i Golfgillarnas tävlingar.
Medan du spelar blir bilen tvättad - utan kemikalier. 

Ett sydligare perspektiv från igår om spel i regn och kyla 

Hej Johan,

Har härifrån ett något varmare Marbella följt med hur GG's säsong har inletts o förstått att ni spelade 2.5.23 under extrema förhållanden.

Sjöbas rubrik är ju litet provocerande - ingen deltar väl under tvång i GG's tävlingar..?

Samtidigt är det ju sant att genomsnittsåldern är hög bland deltagarna och att kanske ivern att komma ut o spela igen efter en lång vinter, övervinner klokheten för vad man orkar i sin ålder.

Mot detta bör man sätta att om Du har bokat banan o den är öppen, så kan man inte bara avboka utan att kompensera respektive golfklubb.

Din sits är därför inte lätt, vilket jag har full förståelse för.

Med klimatförändringen verkar det dock som om våren numera kommer senare, men höstarna är varmare än förut, så för att undvika att Husis en dag slår upp en rubrik: " 80-åring avled på Handelsgillets golftävling p.g.a köld", så föreslår jag att Du slår fast att tävlingssäsongen börjar den 2. tisdagen i maj o slutar 1.tisdagen i oktober, vilket torde innebära att ni kan undvika vinterförhållanden.

Även om våren något år är tidigare, så är inte banorna riktigt i spelskick förrän i medlet på maj.

Med vänlig hälsning

Christoffer Gylling

Detta om detta. Nästa vecka spelar vi i Esbo på Tapiola Golf. Anmälningstiden går ut på torsdagen. Enligt väderleksprognosen får vi 21 grader och inget regn men pollen och hängen överallt på bilen.

Mvh
Johan Bergström

PS Ber alltid tillstånd att få publicera texter, så också nu. Säsongen är egentligen redan nu 5 dagar kortare än förslaget.