Blue Invitational 2023 – Luk 2023

31.05.2023 kl. 12:58

 

Ringside

 

Blue Invitational spelades för fjärde gången. Golfgillarna hade bekanta som gästspelare på Ringside i Esbo vid Ring III. Närbelägen för många, måttligt pris för hela paketet och bra service fick oss att välja Ringside åter igen, som plats för att få presentera vår verksamhet eller spela med en vän. Sextio spelare, 30 par.  
Tävlingsformen var som tidigare Best Ball med handicap från det s.k. blåa teet. I denna form av partävling kan alla få ett personligt resultat också, som inte lyckas i spelformerna Greensome och Foursome.

Det var inte bara sällskapning för resultaten var mycket bra. De tre första
1) Gunnar Tengström/Derek Stolt 46 p 2) Berndt Johansson/Göran Paul 46 p 3) Henrik Damsten/Anders Lönn 45 p, också tre följande paren hade 45 poäng, hcpt avgjorde. Kan det bli jämnare i toppen?
Det bästa individuella resultatet fick ingen av dessa tolv spelare. Det var Axel Cedercreutz med 40 poäng, som blev med sin sonson sjunde med 44 poäng, mycket bra det också.  

Luk

Första sommartävlingen spelas nästa tisdag i Luk, som fick mycket beröm efter GG-touren senaste år, en överraskning för många. Banan var också i bättre skicka än de flesta södra Finlands golfbanor. Undertecknad spelade på Luk första gången för 34 år sedan. Man känner igen banan men kvaliteten är någonting helt annat än då.

23 timmar tid att anmäla dig.

Väst – Öst

2021 och 2022 spelade vi sex tävlingar på östra sidan. 2019 - 2020 och 2023 fem. Spelgruppen främjar inte banor (spelare) därför att de ligger väst eller öst om Handelsgillet.
Total tiden har varit ett kriterium. En orsak varför Bruks och Hangö i väst inte är med på spelplanen. Men vi respekterar också årliga enkäten. Därför är bland annat Nordcenter med, som alltid varit en av de mest populäre GG banorna. Inflationen började inverka på banornas kostnader senaste sommar. Förhandlingsgränsen höjdes från 60 euro till 65. Tyvärr är 65 euro för lågt för banor, som Master, Hirsala och Kytäjä. Spelgruppen främjar gemensamma intressen.
 

Specialpris på GG-touren

Scratch vinnare är han, som spelar banan i hela sin längd med minst slag utan att avdraga någonting och enligt alla regler. Fast han inte vinner vår tävling är han dagens bästa Golfgillespelare, som respekteras med tre bollar. Av alla årets fina resultat har Kajs 82 och Lasses 83 bruttoresultat gjort mig mest glad. Vi kommer att få ett intressant mästerskap med minst två förhandsfavoriter.

Golf är en social och unik sport med ett handicap system där man kan tävla jämlikt med sitt aktuella handicap oberoende hur bra man verkligen är.
För oss Golfgillare betyder det verkligen alla, som tanken ursprungliga var. 
Det nya systemet möjliggör också en snabbare korrigering än tidigare och från plus sidan till -54.

Då alla inte deltar från det bakersta (gula) teet spelar vi längsta driven och närmast hålet, som gemensamma tävlingar för alla. Önskemålet till klubbarna är att skillnaden skulle vara mellan 10 och 30 m.
För båda tävlingarna, kör en av personalen på morgonen ut med plakaten och när tävlingen är slut kör han ut igen för att plocka upp dem, så att vi har resultaten vid prisutdelning. Fyra stativ och måttband. Två eller en vinner sedan tre bollar.
Om vi skulle ha samma tävlingar för röda, blåa och gula skulle han köra ut tolv stativ till olika hål. Om alla då skulle vara på samma hål skulle det antagligen varje gång bli fel markeringar.
Nu behövs det 162 bolla. Om vi skulle ha specialtävlingarna för alla valda teen skulle det betyda 486 bollar bara för specialtävlingarna.   

Glöm inte anmälan dig till Luk.

Vi ses där
Johan Bergström
klubbansvarig

understrykta är också länkar