Mästarskapet 2023

03.08.2023 kl. 17:08

En ny kategori togs i bruk för att få liv i Mästerskapet. Antalet deltagare i Mästerskapet ökade från senaste år med hela 19 spelare till 31.

Regnskurar kom då och då men greenerna var jämna och snabba. Banan var i gått skicka trots regnet. Märkte inte tillfälligt vatten där jag spelade. Var det mästerskaps-
spänning eller regn som inverka på resultaten? Det normal vid GG-touren har varit otaliga resultat med 36+ poäng och många över 40.
Nu skulle vi ha haft endast fem av 64.

Om Gillepokalen spelade 32 Golfgillare. Endast Kurt Feldt spelade under sitt handicap och vann tävlingen med 37 poäng.

Årets Mästare med 87 slag är Christian Nordman, en av årets tio nya medlemmar.
Mycket jämn tävling, alla tre på bilden in om två slag. Bland de sex bästa var fem tidigare mästare.

Faran att var stor att samma personer vinner också Mästerskapet med handicap men Rabbe Krank spelade ett bra nettoresultat 70 slag och var den första vinnaren i klassen. Hoppas inte den sista.

Om alla skulle ha spelat som Stableford (poängbogey) med handicap skulle resultat-
listan ha varit så här. Detta resultat är med i din handicap beräkning.
För Rabbe var det samma, två under, som är jämnt spelat.

Tack till alla deltagare, spelet gick raskt undan och resultaten kom på noll tid.