Vem vann på GG-touren?

27.09.2023 kl. 19:50

Sista GG-tour spelet för i år är spelat.
Vi började på Pickala Park och slutade där också. Båda dagarna i utmanande förhållanden. Nu var fairways och greenerna i gott skick men stundvis var vinden hård. Verkar som att det alltid är motvind för en golfare?  
Vi var 56 Golfgillare, flera kämpa för vinst eller placering på GG-touren. Vann Thomas scratch tabellen igen?
31 hade valt banan som 5 km lång, 5 som 5,4 km och 20 som 6 km lång. Antagligen var valet röd (5 km) bäst, för 11 bästa av de 15 första spelade från röda. Bästa från gula var Arno. Från blåa lyckades bäst Harry. Utmanande var banan också för de sex spelare med hcp över 36. Av dem var Henrik bäst och placerade sig på 28 plats. För alla var inte vinden utmanande. Tom vann med 40 poäng. Två andra spelade under sitt handicap och fyra precis till sin färdighet, dvs 36 poäng.
Första slaget för Peik var en full träff i motvind och i optimal höjd. En skruvlös flyer gena över bunkrarna och landa på fairway. Under en millimeter sned träff  och bollen skulle ha landat i ruffen. Peik var den 14. vinnaren av 17 och den 10. från röda. 7 har vunnit längsta driven från gula.
Ökar antalet vinnare med två serier eller är det alltid de samma?
Peter blev den 16. vinnaren av närmast flaggan och den 9. från gula. Under året har också en från blåa vunnit specialtävlingen.

Tom vann första gången i år. Han var mycket tacksam att han vann. I sitt tacktal vid prisutdelningen nämnde han vad priset han fick blivit och kosta i tävlingsavgifter. Granskade summan han betalat, som är € 1081. I summan ingår 18 luncher.
En av restaurangerna är Restaurants By Spoon Oy som ansvarar för serveringen på Pickala, Tapiola och Kytäjä golfbanorna. Spoon donerade två presentkort för lottning vid prisutdelningen. Golfgillarna har under årets tävlingar fått njuta av 311 buffet luncher preparerade av Spoon. Pickala Golf donerade en Titleist keps med extra logo Ladies Open för lottning.
LET spelades tidigare under säsongen på samma bana med varierande utslagsplatser, också vita. Vinnaren i denna tävling fick mera än Tom ca 48.000 euro.

Året har varit varierande. Efter de första spelen hade vi en lång period med torra banor, som bidrog också till toppresultat, då bollen bara rullade fram. De tre senast månader har det regnat otroligt mycket. Men bättre än föregående år då nästan alla banor i södra Finland var i dåligt skick.

Som klubbledare ser jag att spelgruppen har gjort ett ypperligt arbete för att alla medlemmar i klubben skulle få njuta av golf, samvaro och motionering.
Golfgillarna, den unika golfklubben i Finland.

Tack till alla, som deltagit och bidragit. Om du inte ännu har haft möjlighet att delta har du ännu en chans i år. Nästa tisdag den 3 oktober har vi säsongavslutning på Gillet. Anmälning före 28.9.2023 kl 12.00.

Med vänliga hälsningar
Johan Bergström