Tom och Gunnar blev segrare

05.10.2023 kl. 11:41

Det var två stabila spelare som tog hem segern i GG touren respektive Scratch serien. Tom Strömberg vann till slut GG touren med klar marginal efter att ha vunnit den sista deltävlingen i Pickala. Tom hade ett närmast fenomenalt närspel där puttarna och t.o.m. chipparna bara gick in, en efter en. Tvåa i GG touren blev Raul Holmborg knappt före Rabbe Kranck. I Scratch serien var det en jämn kamp mellan Gunnar Tengström, Lasse Hultin och Thomas Hallbäck. De här tre spelarna var i den slutliga tabellen i en klass för sig och av dem drog Gunnar till slut det längsta strået med några färre slag än Lasse och Thomas. Grattis till alla för fint spel!

På avslutningen berättade klubbansvariga Johan Bergström att han tänker avgå efter det här året. Johan efterträds av Leif Sundman som passade på att tacka Johan för det gedigna arbete han har gjort för att befrämja Golfgillarnas verksamhet. Trots att Johan nu hoppar av som arrangör hoppas vi att vi också i framtiden ofta får se honom som spelare bland de övriga Golfgillarna.

GG styrgruppen får två nya medlemmar, Rainer Björklund och Rabbe Kranck. Välkomna Rainer och Rabbe! De övriga medlemmarna, dvs. Robert Serén, Leif Stolt, Thomas Hallbäck, Tobbe Jakas och Lasse Hultin, samt Leif Sundman fortsätter. Styrgruppen presenterade också resultatet från medlemsenkäten samt riktlinjerna för verksamheten 2024. Vi fortsätter också nästa år att spela i en grupp från valbart tee. Längsta drive spelas på olika banor för gula och röda, men närmast flaggan spelas på samma bana för alla tävlare. I resultaträkningen införs ett HCP tak på 36, i enlighet med medlemmarnas önskan i enkäten. I den slutliga GG tour tabellen räknas resultaten från de 12 bästa tävlingarna. Detaljplaneringen för 2024 har börjat men är ännu i ett begynnande skede. Klubbkampen mot Suomalainen Klubi ändras så att det blir endast en tävling per år och förhoppningen är att vi skulle ha så många tävlare att vi får samstart med påföljande lunch och prisutdelning. Leif Stolle Stolt ansvarar för klubbkampen 2024.

Presentation "Golftouren 2023 samt enkät sammandrag"

Som sista nummer före middagen fick vi lyssna på två fina visor av Bellman ”Böljan sig mindre rör” och ”Joakim uti Babylon”, framförda av Frihetsbröderna, som har fått ett flertal nya unga och välsjungande medlemmar. Det var festligt. Tack Frihetsbröderna!

Styrgruppen tackar alla GG medlemmar för aktivt deltagande och hoppas att vi får ett lika fint golfår 2024.

Leif Sundman