Aktuellt

Golfgillarnas verksamhet 2017 - 2019

Av avgående golfhöfvdingen Bengt SjöblomLäs mera »
01.01.2020 kl. 18:11

Resultaten 2019

GG-Touren och Gillets MästerskapsvinnareLäs mera »
10.12.2019 kl. 18:21

Golfgillarna

Handelsgillet i Helsingfors r.f. grundades 1857, alltså för över 160 år sedan. Föreningens aktiviteter har vuxit under de senaste åren. I dag är vi över 1000 medlemmar. Gillet verkar i egna lokaliteter på Kaserngatan 23 och genomgår som bäst en stor renovering. Gillet arrangerar varje vecka en Gilleafton med intressanta föredrag om aktuella frågor där framstående experter från Finland ställer upp. Inom föreningen fungerar många klubbar, biljard, bridge, business, börs, frimärken, fiske, golf, historie, jazz, mat, vin, whisky och körsång med sina egna evenemang.

Tankar om golf in om Handelsgillet fanns säkert tidigare men 2002 tog Bo Pelin initiativet till Gillegolfen och kallade till ett möte. På mötet i Sinebrychoffs kabinett 27.2.2002 var närvarande var förutom Bo ”Bobi” Pelin själv, Peter Mattsson och Pekka Montonen, som experter samt Claus Sundberg, Christer ”Kicke” Herlin och Rolf ”Rofa” Svanljung.
Vi får tacka deltagarna på mötet och ett dussin Gillebröder för att vi idag har en omfattande verksamhet på finska golfbanor och på Handelsgillet. Aktiv klubbverksamheten med varm stämning är livsviktig för Handelsgillet och för GolfGillarna.    

GolfGillarna är en av de stora och mest aktiva klubbarna med närmare 150 medlemmar, som representerar aktiva golfspelare från många olika golfklubbar. Klubbens verksamhet syns på de finska golfbanorna som GG-Touren. 19 deltävlingar på olika golfbanor i södra Finland.
Varje vecka från slutet av april till början av oktober med endast en kort sommarpaus så att också andra aktiviteter blir möjliga. Förutom GG-touren spelar vi om Gillets Mästerskapet. Vi har också en öppen tävling där GolfGillarna inviterar intresserade bekanta och tävla i partävlingen Blue Invitational. Totalt blir det 20 tävlingar.

Vår verksamhet är unik i Finland. Över 100 GolfGillare, i snitt nästan 60 spelare i våra tävlingar varje vecka. Tisdagen är Gillegolfdagen.
Samstart och lunch efteråt förstärker och upprätthåller vår goda GG-anda. De 13 bästa spelarna i varje deltävling får poäng och deltävlingarnas bästa sex bästa blir prisbelönta. I slutet av säsongen när poängen är räknade står det klart vem som är årets segrare på GG-touren. Under säsongen spelar vi också om Gillets Mästerskap och Gillepokalen. Om Veteranpokalen tävlar Gillebröder 75 fyllda.

Det viktigaste är förstås att tillsammans ha roligt under spelsäsongens lopp. Det är vi minst lika skickliga på som att spela golf. Många av oss träffas också på Gillet då touren tagit slut, bland annat vid snooker- eller bridgebordet.
Vilka banor vi spelar följande år på baserar sig på den årligen enkäten. Vi har utmärkta kontakter med alla golfklubbar och är välkomna och mottagna som de glada Golfgillarna.
Den utvalda ledningsgruppen fattar beslut som baserar sig på enkäten, sköter klubbens löpande ärenden och funktionerar som värd på tävlingarna. Vi har funnits till redan i 19 år och har skapat fina traditioner.

Vår målsättning är att främja GilleGolf tävlingar och vänskap bland GolfGillare.

Ta kontakt med oss ifall du är intresserad att komma med och spela!