Aktuellt

Enkäten hösten 2019

Sammandrag av enkäten 2019Läs mera »
27.03.2020 kl. 12:29

CORONA-PANDEMIN STÄLLER TILL DET!

OBS! Följ med informationen här!Läs mera »
20.03.2020 kl. 12:57

Golfresan 1.4-8.4.2020 till Belek

OBS! Resan inhiberad och Ongolf returnerar betalningarnaLäs mera »
06.01.2020 kl. 18:07

Resultaten 2019

GG-Touren och Gillets MästerskapsvinnareLäs mera »
10.12.2019 kl. 18:21

Golfgillarna 20 år

Handelsgillet i Helsingfors r.f. grundades 1857, för 165 år sedan. I dag är vi cirka 1000 medlemmar. Gillet verkar i egna renoverade lokaliteter i centrum av Helsingfors på Kaserngatan 23. Föreningen arrangerar varje vecka en Gilleafton med intressanta föredrag om aktuella frågor där framstående experter från Finland ställer upp. Inom föreningen fungerar många klubbar som, biljard-, bridge-, börs-, golf-, historie-, jazz-, och vinklubben med sina egna evenemang.

Golfklubben in om Handelsgillet grundades 27.2.2002. Idag har vi en omfattande verksamhet på finska golfbanor och på Handelsgillet. Aktiv klubbverksamheten med varm stämning är livsviktig för Handelsgillet och för GolfGillarna.    

GolfGillarna är en av de stora och mest aktiva klubbarna med över 150 medlemmar, som representerar aktiva golfspelare från många olika finska golfklubbar. Klubbens verksamhet syns på de finska golfbanorna som GG-Touren. Över tjugo tävlingar på olika golfbanor i södra Finland.
Varje vecka från slutet av april till början av oktober med endast en kort sommarpaus så att också andra aktiviteter blir möjliga. Förutom GG-tour spelen spelar vi om Gillets Mästerskap. Vi har också en öppen tävling där GolfGillarna inviterar intresserade bekanta och tävla i en partävlingen.

Vår verksamhet är unik i Finland. Cirka 140 GolfGillare, i snitt 60 spelare i våra tävlingar varje vecka. Tisdagen är Gillegolfdagen. Samstart och lunch i samband med prisutdelningen förstärker och upprätthåller vår goda GG-anda. De 13 bästa spelarna i varje deltävling får poäng och deltävlingarnas bästa sex bästa blir prisbelönta. I slutet av säsongen när poängen är räknade står det klart vem som är årets segrare på GG-touren. 75 år fyllda Gillebröder tävlar om Veteranpokalen.

Det viktigaste är förstås att tillsammans ha roligt under spelsäsongen. Det är vi minst lika skickliga på som att spela golf. Många av oss träffas också på Gillet då touren tagit slut, bland annat vid snooker-, bridgebordet eller på golfresor.
Hur och på vilka banor vi spelar följande år på baserar sig på den årligen enkäten. Vi har utmärkta kontakter med alla golfklubbar och är välkomna och mottagna som de glada Golfgillarna.
Den utvalda ledningsgruppen fattar beslut och sköter om klubbens löpande ärenden samt funktionerar som värd på tävlingarna. Vi har funnits till i 20 år och har skapat fina traditioner.

Vår målsättning är att främja GilleGolf tävlingar och vänskap bland GolfGillare.

Ta kontakt om du är intresserad att komma med!